Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Erdek, Hamamlı'da yangın

Erdek, Hamamlı

Mahalle sakinleri yangının sabotaj olabileceğini iddia ettiler

İlçemize bağlı Hamamlı Mahallesinde metruk bir evde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek bitişiğindeki diğer evlere sıçradı.
Hamamlı Mahallesinde 8 Temmuz günü saat 01:45 sularında metruk bir evde yangın çıktığı ihbarı alan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Erdek Grup Amirliği'ne bağlı ekip kısa sürede yangın mahalline intikal etti.
Yangının mahalledeki diğer evlere sıçramaması için Bandırma İtfaiyesinin de bir arazöz eşliğinde destek verdiği söndürme çalışmalarında, metruk evde çıkan ve bitişiğindeki diğer evlere sıçrayan yangını kontrol altına almak için Erdek ve Bandırma'dan gelen ekipler yoğun çaba gösterdi.
Saat 06:00 sularında kontrol altına alınarak söndürülen yangında, biri metruk olmak üzere toplam 4 ev tamamen kullanılamaz hale geldi.
Yaklaşık 150 bin liralık maddi zararın meydana geldiği ve can kaybının olmadığı yangının çıkış sebebi araştırılıyor. 
Yangında evleri yanan vatandaşların, yangında kundaklama şüphesi olduklarını ileri sürüp, Erdek İlçe Jandarma Komutanlığı'na suç duyurusu için başvurdukları öğrenildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Erdek Grup Amirliği görevlileri ise yaptıkları açıklamada, Hamamlı Mahallesinde aniden çıkan yangının çıkış nedenini tespit edebilmek için bilirkişi heyeti kurulduğunu belirtip, yangın mahallinde inceleme başlattıklarını bildirdi. Jandarma yangınla ilgili inceleme başlattı.
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı